Aquest conte no s'ha acabat

29/05/2019 | 11:05

I vet aquí un gos, vet aquí un gat... i aquest conte s'ha acabat! Però... en realitat el conte no s'havia acabat. Així comença el vídeo 'Aquest conte no s'ha acabat', un reportatge sobre la importància de les històries i contes infantils que durant dècades s'han explicat a la canalla.

En quin marc mental situen aquestes històries als nens i nenes? Quins valors construeixen? La cinta presenta els contes infantils com a l'eina de comunicació principal entre els pares i mares --o els familiars adults o tutors-- i els nens i nenes, i els situa com a principals responsables de reproduïr unes històries que mantenen la desigualtat en les relacions socials de les persones.

Les dones, submises. Els homes, herois valents. El matrimoni, el final feliç. Els contes han estat, durant dècades, mecanismes de control de les societats basats en inocular certes idees i valors als nens i nenes en edats molt poc avançades. I també ho són avui dia, en forma de pel·lícules, sèries de televisió o dibuixos animats.

Què decidim explicar als nens i nenes? Antropòlogues, sociòlogues, pares i mares col·laboren en la cinta 'Aquest conte no s'ha acabat', en la qual s'hi fa una anàlisi de les principals estructures que segueixen la majoria dels contes infantils. Podeu veure la cinta clicant en aquest enllaç.

Aquest conte no s'ha acabat from Cuentistes on Vimeo.

La cinta analitza quines històries s'expliquen als infants i quins valors es transmeten a la canalla.

Més informació