Aracena: “Sempre m’adapto a qui arriba al punt”

27/10/2015 | 11:10
Imatge d'un Punt Òmnia.

És una veterana de la Xarxa Òmnia que ha passat per dos punts Òmnia i que compta amb més de vint anys d’experiència impartint classes i cursos. Clàudia Aracena, dinamitzadora del Punt Òmnia d’Egara (Terrassa), ens explica a una entrevista concedida a la Xarxa Òmnia una iniciativa que ha dut a terme al Punt Òmnia de Terrassa i que ha estat clau perquè sis assistents es reciclin en coneixements i aconsegueixin reincorporar-se al món laboral.

-Darrerament hem pogut saber que has impartit un curs al Punt Òmnia d’Egara que ha servit perquè un bon grapat de persones aconsegueixin trobar feina. De què ha tractat aquest curs?
Es va donar la circumstància que un grup de set dones d’entre trenta-cinc i quaranta anys que treballaven al grup Sony es van quedar sense feina i van acudir en grup al Punt Òmnia d’Egara, a Terrassa. Totes elles compartien característiques en comú: estaven a l’atur i tenien un perfil d’estudis mínims –algunes fins i tot tenen el batxillerat. Per tant, jo els vaig oferir a totes elles un curs específic d’informàtica centrat en les tasques pròpies d’informàtica d’empresa, el que es coneix com a curs d’ofimàtica.

-Quins continguts vas proporcionar en aquest curs?
Nocions bàsiques i avançades de programes necessaris avui dia per treballar en una empresa, com són el Word, el Power Point, l’Excel… i qüestions més concretes com la redacció formal de documents propis d’empreses, la creació de documents tipus, la creació de portades de documents, etcètera. Bàsicament vaig adaptar a aquest curs els continguts d’un curs que fa anys vaig impartir sobre ofimàtica.

-Quina rebuda i quines conseqüències va tenir aquest curs en les assistents?
El curs va tenir molt d’èxit, la veritat. De fet, en va tenir tant que en vaig fer una segona edició amb vuit dones més: al final, del total de dones que van assistir als dos cursos, sis van trobar una ocupació després d’haver passat pel Punt Òmnia i una d’aquestes va poder tornar a treballar a Sony en tasques d’administrativa. Que jo sàpiga, una altra dona ha pogut reincorporar-se laboralment a la recepció d’un gimnàs i una altra a l’àrea logística d’una empresa.

-És una marca molt bona...
Sí, fins i tot vaig fer venir gent que treballa a empreses per ajudar-me en el curs. Així, les dones van poder veure de primera mà què es fa realment a les empreses. Els va servir per situar-se millor i fer-se’n una idea.

-Creus que tornaràs a impartir un altre curs com aquests d’ofimàtica? Has pensat en una tercera edició?
D’entrada, no, perquè la major part d’assistents al Punt Òmnia d’Egara són persones mésgrans de 65 anys, i amb aquestes edats no es pot fer. Aquest és un curs molt enfocat al món laboral i no és aplicable a gent en edat de jubilació. Sí que faig, però, cursos adaptats als assistents al Punt Òmnia, i en algun cas particular dono continguts semblants, però no és el mateix.

-Tindries ganes de repetir-lo, per això?
Sí!, sempre que pugui el repetiré, perquè va ser divertit. Alguns dies vam treballar sobre manuals d’usuaris i enquadernacions de publicitat, turisme... Va ser divertit i diferent. Jo sempre m’adapto a qui arriba al Punt.

formació
Punt Òmnia
inserció laboral