ArbolApp: aplicació per a amants de la natura

11/09/2016 | 21:09
ArbolApp: aplicació per a amants de la natura

Arbolapp és una aplicació gratuïta que qualsevol pot usar, basat en la investigació científica duta a terme en el Real Jardí Botànic del CSIC.

Els seus continguts inclouen:

- 143 espècies descrites en 122 fulls d'informació: tots els arbres natius, així com aquells que amb més freqüència s'estableixin en la naturalesa a Andorra, Portugal continental, Espanya peninsular i les Illes Balears. Cada entrada inclou espècies d'un mapa de distribució, una breu descripció i una o més fotos.

- 2 maneres de recerca (dirigida i oberta) per identificar les espècies de manera intuïtiva.

- Més de 370 il·lustracions que faciliten la identificació de les espècies.

- Més de 500 fotografies que mostren els detalls més característics de cada arbre.

- Un glossari de termes al voltant de 90.


Arbolapp no ​​necessita una connexió a Internet per al treball, per la qual cosa és realment útil per als viatges en el medi natural. Els seus continguts estan dirigits a tots aquells que vulguin aprendre o augmentar els seus coneixements sobre els arbres que troben en el seu entorn. Per aquesta raó, s'ha fet un esforç per utilitzar un llenguatge comprensible i explicacions senzilles, sense embrutiment el contingut.

Arbolapp és una iniciativa de la més important associació d'investigació espanyol, el Consell Superior d'Investigacions Científiques Espanyol (CSIC), impulsada pel seu vicepresident adjunt de Cultura Científica i el Reial Jardí Botànic. Felipe Castella Lattke és responsable del contingut. S'ha elaborat les fitxes d'informació d'espècies i claus d'identificació, i ha contribuït a la major part de les fotos del seu banc d'imatge personal. A més, el projecte ha estat finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

mòbil
ArbolApp: aplicació per a amants de la natura, desenvolupada pel CSIC