Avui es celebra Dia Mundial contra el Treball Infantil

12/06/2014 | 11:06
foto nen treballant

L'Organització Internacional del Treball (OIT) aprofita la diada per conscienciar sobre la neccessitat de preservar el dret dels nens i nenes a ser protegits del treball infantil i de la violació dels seus drets fonamentals. El lema d'enguany és “Drets humans i justícia social, erradiquem el treball infantil".

Segons els càlculs, al món hi ha 127 milions de nens i 88 milions de nenes sotmesos al treball infantil. És per això que l’any 2010 la comunitat internacional va consensuar una sèrie de mesures per erradicar el treball infantil, lluitant contra l’exposició dels infants a maltractament físic, psicològic i moral. L'objectiu és aconseguir-ho per a l’any 2016.

El Conveni de l'OIT número 138 sobre l’edat mínima d’accés a treballar considera ja dels del 1973 que el treball infantil és un obstacle pel desenvolupament dels drets dels nens i nenes. Els seus convenis, i d'altres relatius als drets dels infants, dels treballadors i dels drets humans, conformen un marc de referència per establir la legislació dels governs dels diferents països en aquesta matèria.

Podeu tenir més informació a partir del següent enllaç:

http://www.un.org/es/events/childlabourday/

treball infantil
OIT
drets humans