Castanyoween 2013 al Punt Òmnia d'Espronceda!

logotip Punt Òmnia Esproceda

Aquest any el nostre particular Castanyoween va ser una mica més complet i especial. Primer perquè vam poder fer-lo extensiu a tots els col·lectius amb els quals treballem al nostre espai, i segon perquè va ser més participatiu que en altres ocasions.

El matí, el vam passar amb els nois i noies del projecte de creació digital (Jov@ctiva’t) al Saló del Manga de Barcelona. Com a part del curs, vam anar a visitar aquest gran espai de cultura popular a prop de la nostra ciutat que se celebra cada any. I a més, vam poder assistir a un curs impartit pels grans mestres de l’Escola de Dibuix Joso de Barcelona, que va ser increiblemene profitós i enriquidor, no sols per als nois i noies, sinó també per a nosaltres com a dinamitzadors. L’experiència en general va ser molt positiva i els nois i noies del curs van poder veure una altra sortida professional més per al seu interès i també van poder empapar-se una mica de l’art i la cultura popular de l’esdeveniment.

A la tarda els va tocar el torn als més petits. Vam passar amb ells tota la tarda veient una pel·li d’animació de por (no molta, però una mica sí): El alucinante mundo de Norman. Va ser una pel·li que van triar ells mateixos i que al final va ser molt divertida i terrorífica a la vegada, que és el que buscàvem una mica, també. Va ser una activitat maca amb molta afluència de nens i nenes, que van sortir contents, al final.

Just quan vam acabar amb ells, al Casal Cívic Rogelio Soto, on estem instal·lats, també van organitzar una festa de Castanyada per a tots els veïns i veïnes del Sector Sud de Sabadell. Tècnics/tècniques, juntament amb les Associacions de Veïns i les entitats del casal, vam organitzar aquesta festa, que va ser tot un èxit. Es va repartir codony per a tothom, castanyes, moniatos i mistela per als més grans. Al final va ser una festa divertida i també reivindicativa, ja que es van penjar cartells, samarretes i banderes en contra de les retallades en educació, sanitat i els projectes socials que afecten el nostre país cada dia i el fan més pobre, no tan sols econòmicament parlant, sinó també socialment i humanament.

 

El alucinante mundo de Norman (Trailer): http://www.youtube.com/watch?v=hN6PN-9cdek

joves
gent gran
Castanyada
Castanyoween
punt òmnia d'espronceda
jov@ctiva't
manga
mistela
moniatos
nois. noies
norman
peli
sector sud