Ciberprojectes creatius per a infants i joves al Punt Òmnia Sanfeliu- Sant Ildefons

Imatge durant el timelapse del projecte Experiments TIC

El grup de mitjans i de joves que participen en els ciberprojectes del Punt Òmnia Sanfeliu- Sant Ildefons estan molt engrescats.

D'una banda, el Punt Òmnia ha iniciat amb els mitjans dos projectes molt interessants:

El primer té com a objectiu la realització d'un videoclip, que en desglossar les tasques necessàries per dur-lo a terme sorgeixen un munt d'àmbits a treballar: des d'elegir la cançó fins a transcriure de la lletra, aprendre's de memòria una part, editar la música, filmar el videoclip, muntar-lo, etc.

El segon és un projecte d'experiments TIC, amb què s'ha començat per la realització d'una filmació a intervals (time lapse, que són diverses fotografies muntades de forma seguida que donen la sensació de moviment) del creixement d'unes llavors de llenties. La idea és treballar diferents experiments que requereixin les noves tecnologies per dur-los a terme.

D'altra banda, amb el grup de joves s'ha iniciat la creació d'un curtmetratge amb el qual es treballarà l'assetjament per sensibilitzar sobre aquest tema. Aquesta activitat durarà almenys fins al mes de juny. Durant aquest temps els i les joves participaran en totes les fases pròpies d'elaboració d'un projecte audiovisual: guió, pla de rodatge, tasques de producció, direcció de personal artístic (actrius i actors), rodatge, muntatge, difusió, etc. L'objectiu és aconseguir que aquesta història tingui un final feliç!

En aquesta fase inicial, el projecte integra també en aquesta fase inicial cinefòrums d'altres curtmetratges i documentals, i xerrades formatives d'entitats que treballen aquesta temàtica. Les persones participants estan aprenent conceptes que són clau per a entendre la problemàtica de l'assetjament. El taller aviat comptarà amb la participació d'una associació de LGBT que treballa per la no-estigmatització de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Aquesta formació esclarirà conceptes i moltes idees i tòpics preconcebuts i erronis.

Esperem amb ganes veure en aquest curmetratge en la gran pantalla!

Els i les joves participaran en totes les fases pròpies d'elaboració d'un projecte audiovisual: guió, pla de rodatge, tasques de producció, direcció de personal artístic, rodatge, muntatge, difusió...