Cicle de ponències 'Estiu a l'Òmnia', formació i reflexió per afrontar el nou escenari post-Covid

02/07/2020 | 14:07
Il·lustració amb dues persones mirant pantalla d'ordinador

Davant la incertesa que planteja la tornada a la 'normalitat' després del confinament, al programa Òmnia creiem que és necessari debatre sobre els possibles escenaris que ens trobarem com a societat. Per aquest motiu volem obrir un espai de reflexió que ens serveixi per estar més preparats/des per afrontar els nous reptes que s’esdevindran en l’escenari post-Covid i l’impacte que aquesta crisi tindrà en la comunitat. Ho farem amb un cicle de ponències, que se centrarà en tres àmbits diferents: l'escola, l'individu i la comunitat.

El cicle porta per títol 'L’endemà de la Covid-19, la societat post-confinament' i inclou tres xerrades en línia, que tindran lloc els dies 8, 13 i 20 de juliol de 2020. S'emetran en directe i es generarà un debat entre les persones participants, a través del xat. Després de cada sessió, s’obrirà un espai a la plataforma Moodle de la Xarxa Òmnia per poder seguir aprofundint i debatent sobre la temàtica tractada.

L'objectiu del cicle és donar eines per abordar la incertesa post-confinament amb una mirada comunitària. Se centrarà en com els Punts Òmnia poden ajudar a ressituar a les persones davant els nous escenaris que es poden donar a partir de la crisi viscuda en els darrers mesos, posant la mirada en la creació de vincles entre persones i en les xarxes de suport mutu sorgides al territori.

Aquesta proposta formativa s'adreça als dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia i les persones responsables de les entitats gestores dels Punts Òmnia. Cal inscripció prèvia.

 

Programa:

Transformació de l'escola, canvis en el model educatiu?

Ponent: Marina Elias, doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora en la Universitat de Barcelona.

Data i horari: dimecres 8 de juliol, de 16.00 a 18.00 hores.

La gestió emocional davant la situació d'incertesa després del confinament

Ponent: Maria Vila, especialista en processos de dol i psicooncologia.

Data i horari: dilluns 13 de juliol, de 16.00 a 18.00 hores

La reinvenció de la comunitat per afrontar les noves necessitats i reptes sorgits amb la crisi de la Covid-19

Ponent: Mariona Soler, tècnica de recursos de personal i finançament a l'Ateneu Popular 9Barris.

Data i horari: dilluns 20 de juliol de 16.00 a 18.00 hores.

 

Les ponències quedaran disponibles en el canal de Youtube de la Xarxa Òmnia.

omniaacasa
formació
coronavirus
La proposta formativa s'adreça als dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Òmnia i les persones responsables de les entitats gestores.

Més informació