Comença la formació inicial per a dinamitzadores!

28/01/2021 | 13:01

La Xarxa Òmnia, amb més de 20 anys a la seva esquena, compta amb 111 punts Òmnia distribuits pel territori, tot ells dinamitzats per persones que treballen directament amb les participants i que coneixen de primera mà el context local.

Amb aquesta magnitud, cada any s'incorporen dinamitzadors i dinamitzadores a la xarxa, que entren a formar part del programa i l'estructura interna. Per poder fer una bona acollida a aquestes dinamitzadores aquest any s'està duent a terme una Formació inicial amb l'objectiu de donar la benvinguda a les noves incorporacions, així com per posar en situació sobre els objectius, funcionament i estructura del programa.

La primera sessió va tenir lloc el passat dilluns 25 de gener en format digital a càrrec de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària i hi van participar 12 dinamitzadores de punts del Baix LLobregat, La Segarra, el Pla de l'Estany, el Bages, la Terra Alta, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Tarragonès. Seguirà amb una sessió participativa la propera setmana.

Aquesta formació consta també d'un material digital per aprofundir en les eines, estratègies i qüestions tècniques que les dinamitzadores hauran de treballar a nivell individual a través de l'eina moodle.

Des de la Xarxa Òmia es preveu un pla formatiu anual intern per a tots i totes les dinamitzadores que inclou des de tallers temàtics, formació professionalitzadora i altres càpsules que aprofundeixen en diferents àmbits i coneixements.

Font imatge: Nick Morrison (Unsplash)
formació
14 dinamitzadores han participat de la primera sessió on s'han explicat les principals línies del programa