Comencem dos projectes amb joves al Districte sisè de Sabadell!

Logotips del Punt Òmnia Espronceda

Aquesta tardor, des del , hem tornat a posar en marxa dos projectes molt importants amb els/les joves del nostre territori, el Districte sisè de Sabadell.

Som el territori amb més joves de tota la ciutat i hem d’intentar donar-los oportunitats i espais perquè puguin expressar-se i dir-hi la seva, i amb aquesta premissa hem treballat, treballem i treballarem sempre.

El primer projecte és el PAJJ-6 (Programa de Participació Activa dels Joves del Districte Sisè de Sabadell). El nostre projecte intenta treballar la participació al territori a partir d’unes dinàmiques adreçades als nois i noies de 3r i 4t d’ESO dels dos instituts públics dels Districte sisè: Institut Ribot i Serra i Institut les Termes. Des del 2009 estem treballant amb els joves del territori i els resultats són cada vegada més positius, sobretot gràcies als dos espais joves del districte: PJSS (Plataforma de Joves del Sector Sud) i Ludojove Margarida Bedòs, ja que són dos espais que acullen a tots aquests joves i cada tarda treballen amb ells/es, fent més senzilla la nostra feina i mostrant-la de forma més clara. Aquest curs, intentarem començar abans amb els preparatius de la festa final dels joves del territori: “Fes-te al Carrer”, perquè pugui ser una cosa de tothom on tots i totes puguin dir-hi la seva, opinar i prendre decisions.

D’altra banda, també hem començat al nostre Punt Òmnia un projecte de creació digital anomenat “Jov@ctiva’t”. Aquest projecte, creat i implantat per FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya), pretén aportar no sols eines tecnològiques als usuaris, sinó també un espai de creació on els joves, a partir de la relació amb els companys, generin intel·ligència col·lectiva i creativa. La capacitat de relacionar-se, de crear vincles, de desenvolupar projectes en grup i d’aportar les seves creacions al territori són competències que van més enllà del món digital i s’endinsen en el creixement personal de cada un d’ells. Aquest projecte serà desenvolupat al Distrcite sisè de Sabadell pel Punt Òmnia d’Espronceda, amb la col·laboració de la Ludojove Margarida Bedòs.

Per tant, no sols ensenyem als joves eines digitals, sinó que també els obrim una porta o una finestreta nova de cara al seu futur, tant en l’àmbit professional com en l’àmbit formatiu, ja que són vessants molt interessants i molt demandades avui en dia en el món laboral, als àmbits nacional i internacional. Per això no sols fem classes amb els/les joves al nostre punt, sinó que també organitzem sortides a diferents espais, tant creatius com formatius, perquè vegin una mica aquest món creatiu i de disseny digital i s’hi endinsin.

Els joves són el futur i no podem descuidar mai la seva formació ni tampoc podem deixar d’oferir-los recursos i possibilitats de millora, sobretot socialitzant-los i fent-los persones més actives i participatives dins dels territoris on viuen i estudien. Nosaltres ho tenim molt clar, seguim aportant-hi el nostre granet de sorra dia a dia.


joves
treball comunitari
comunicació
creativitat
Joventut
ludoteca
autonomia