El Punt Òmnia Riera Bonet de Molins de Rei, després de les festes de Nadal, ha començat de nou els tallers trimestrals oberts a tothom posant en relleu una de les noves activitats que el Punt ha organitzat: el taller d’economia social i solidària. El Punt s’ha coordinat amb un grup de participants compromesos amb els valors, l’economia, les persones i els coneixements adquirits al llarg de la vida per crear un grup de treball que permeti dur a terme aquesta iniciativa.
Aquest nou taller s’engloba dins de les diferents propostes que volen donar a conèixer i fomentar diferents valors, com ara la participació, l’aprenentatge, l’apoderament i el desenvolupament, tant personal com social, mitjançant la conscienciació sobre l’economia social i solidària. És a dir, una altra manera d’organització ciutadana envers la producció, on el valor no és monetari sinó que és humà i advoca per col·locar les persones com a capital per sobre de l’aspecte econòmic.
Els participants d’aquest grup de treball, segons aquestes premisses, aportaran a la resta del grup, setmanalment i en torns rotatius, tot un seguit de coneixements que han pogut integrar al llarg de la seva experiència vital, i que volen compartir amb la resta del grup, perquè se’n puguin beneficiar i retroalimentar. Taitxí, aprendre a fer tapes, tall i confecció per a homes —que vol trencar estereotips—, pintar samarretes a mà, cuina per a celíacs... totes aquestes activitats constituiran l’eix, juntament amb les persones, des del qual els participants aportaran diferents tipus de coneixements, valors i autosuficiència als diferents membres del grup. Cal subratllar que totes aquestes activitats es faran al Punt Òmnia sense cap desemborsament econòmic, tan sols es requereix la participació activa per generar valor humà.
Amb aquestes activitats el Punt Òmnia Riera i Bonet de Molins de Rei vol moure el focus de lloc per donar protagonisme a les persones i els valors socials mitjançant l’economia social i solidària, vinculada a diferents activitats, amb l’eix transformador de les TIC. Es vol posar el focus en les persones per sobre del lucre econòmic imperant, mitjançant la compartició de coneixements, en un acte comunitari i coactiu. Per això, els nous aprenentatges exposats en aquesta nova experiència educativa, (que progressivament, a mesura que anem avançant, adquiriran un valor social i personal) esdevindran la moneda de canvi. Des d’un altre punt de vista, però no allunyat de les «raons» de l’economia social i solidària, podríem dir que participarem en un projecte d’aprenentatge informal però d’importància social, ciutadana i comunitària.