Creacions i dissenys en 3D amb els joves d'altres capacitats del Punt Òmnia Pla de Bonaire de Terrassa

La col·laboració habitual que el Punt Òmnia Casal Cívic Terrassa - Pla de Bonaire de Terrassa (gestionat per l'entitat FAVIBC) té amb els joves de l’Escola Municipal d'Educació Especial (EMEE) Fàtima de Terrassa ha anat enguany una mica més enllà. Els tallers d'ofimàtica, de retoc i edició de fotografies i de programació amb Scratch han passat a la creació d'objectes i dissenys tridimensionals.

El mes de desembre els joves d'altres capacitats de l’EMEE Fàtima s'han iniciat en el procés de creació d'objectes amb el programa de disseny Blender, de codi obert. Amb aquesta activitat, els joves s'han posat en contacte per primera vegada amb el món de la impressió 3D i s'han introduït en conceptes bàsics del món maker. 

Per a dur a terme aquesta activitat tots els joves participants han dissenyat la mateixa figura: un cap de mona, anomenada Suzanne, a la qual els participants han pogut donar les característiques desitjades, com una textura i uns colors definits. Els participants també han tingut l'oportunitat de dissenyar una altra figura, el nino Gus de gingebre, amb el què els joves s’han divertit molt.

Finalment el Punt Òmnia Casal Cívic Terrassa - Pla de Bonaire ha pogut imprimir les figures i ha pres la decisió de continuar amb aquest projecte de disseny de figures tridimensionals més endavant. El projecte de disseny i impressió 3D al Punt Òmnia Casal Cívic Terrassa - Pla de Bonaire de Terrassa és una iniciativa transversal del conjunt de la Xarxa Òmnia, que ha decidit impulsar la creació i impressió en 3D coincidint amb l’adquisició, el 2018, de quatre impressores 3D. Aquesta tècnica de creació i impressió promou la transformació social, la implicació de la comunitat i dels mateixos participants en projectes comunitaris i facilita l’accés de la població a les noves tecnologies.

El Punt Òmnia ha acostat la tecnologia 3D a través del programa obert Blender als joves de Terrassa.