Cybersocietat Òmnia

Cybersocietat Òmnia

Al Punt Òmnia de Campclar hem posat en marxa un projecte anomenat "Cybersocietat Òmnia" al programa Minetest on els infants de Jugar i Descobrir crearan i mantindran una societat que dependrà d'ells i elles.

Les ciutadanes arribaran a un poble on només hi haurà l'ajuntament, i l'alcalde els facilitarà eines i materials per a començar la seva aventura. Un cop hagin construït la seva casa/botiga es repartiran els rols que interpretaran: un ferreter, una agricultora, un cuiner, una decoradora... i hauran d'abastir al poble, i les ciutadanes amb les seves creacions, sigui mitjançant l'intercanvi o usant l'or com a moneda de canvi. Així, el ferreter pot aconseguir menjar del cuiner a canvi d'un pic, el cuiner pot aconseguir carn de la grangera a canvi d'unes galetes, la grangera pot aconseguir rajoles de colors de la decoradora a canvi de llana per a les seves decoracions, etc.

Si totes col·laborem podrem créixer i prosperar com a societat. A més, les ciutadanes poden fer intercanvis i acords amb l'alcalde per a no quedar-se encallades a la seva aventura, els donarà suport i farà de mediador en conflictes perquè l'experiència sigui la més positiva possible. Sempre que les ciutadanes ajudin al poble de forma directa o indirecta rebran recompenses i, de vegades, l'alcalde proposarà esdeveniments com la construcció d'una biblioteca que tindrà la seva recompensa particular i servirà com a millora pel poble.

De forma periòdica penjarem els vídeos de l’evolució del poble al compte de Youtube de l’Òmnia de Campclar, així podreu seguir l’evolució del taller i de les seves ciutadanes. 

El món ha estat creat prèviament a l'activitat i es pot fer servir en qualsevol altre Punt Òmnia per a provar la seva pròpia aventura.

Ens en sortirem?? Segur que sí! Treballant en equip tot és possible.

jugar i descobrir
cybersocietat
minetest
mineclone
societat
creativitat
Un projecte social, educatiu i divertit!