Dóna'm memòria, un projecte APS intergeneracional al Punt Òmnia PES La Mina

senyora amb vano

L’Institut Manuel Vázquez Montalbán, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sant Adrià, està desenvolupant un curs més sobre el projecte Implic’art, una mostra de noves metodologies d’ensenyament de cooperació amb l’entorn. En la iniciativa, que forma part del programa “Aprenentatge i servei”, que es porta a terme en aquest centre d’ensenyament, hi participen un grup d’alumnes de 4t d’ESO amb dificultats d’aprenentatge.

El projecte inclou dotze hores setmanals d’estades en empreses, que l’alumnat ja ha fet durant el primer i el segon trimestre del curs escolar, estades en entitats socials del municipi i un projecte d’intercanvi amb gent gran que estem portant a terme durant aquest tercer trimestre. A més a més, l’empresa social ImpactaT Teatre fa dues hores a la setmana de teatre social on aquests alumnes hi participen.

El treball del projecte Dóna’m memòria amb la gent gran es realitza al nostre Punt Òmnia i té com a objectiu l’intercanvi socioeducatiu entre joves i avis de la ciutat, en el marc d'un servei a la comunitat que consisteix a acompanyar un conjunt de persones grans del municipi a una activitat de recuperació de memòria històrica.

Durant el procés de col·laboració intergeneracional, els joves rebran formació en eines informàtiques, en habilitats socials i desenvolupament personal, i faran una aproximació al coneixement del col·lectiu de persones grans del municipi, així com a les competències comunicatives.

El material editat es difondrà a través de les xarxes socials de cada agent i del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, que està ubicat al municipi.

L’Ajuntament de Sant Adrià fa el seguiment de l’alumnat a través de la Regidoria d’Educació i coordina el treball amb els avis i àvies mitjançant la Regidoria de Benestar i Famílies.

Implic’art (del qual Dóna'm memòria és una part) és un exemple de la col·laboració de diferents agents socials i administracions per tal d’unir esforços i donar un millor suport a col·lectius amb dificultats.

memòria
intergeneracional
aprenentatge servei
entorn