Dia de l'Internet Segura 2023

06/02/2023 | 11:02

El dia 7 de febrer de 2023 se celebra arreu del món el Dia de l'Internet Segura, i en aquesta edició amb el lema de "Junts per una Internet millor" (Together for a better Internet).

Aquesta iniciativa es realitza cada febrer per promoure l'ús segur i positiu de la tecnologia, especialment entre nens i nenes i el jovent. Per tot el món es vol fomentar la inspiració per generar canvis positius per crear consciència sobre els problemes de seguretat i participar en esdeveniments i activitats.

El Dia de l'Internet Segura celebra el seu 20 aniversari com a cita internacional, segueix evolucionant amb "l'Estratègia Europea per una Internet millor pels nens i nenes".

Els valors del Dia de la Internet Segura estan en consonància amb les tasques que es realitzen a la Xarxa Òmnia amb les activitats que estan adreçades a infància, joventut i adolescència. Promoure un ús responsable, positiu i inclusiu de les tecnologies digitals, a través de la formació de les competències en aquesta matèria amb el suport i acompanyament de les persones dinamitzadores.

Des del programa d'Internet Segura han preparat materials i recursos amb la consigna d'assolir una Internet millor a educadors, alumnes i famílies, podem trobar recursos molt interessants pel Dia internet Segura com per exemple:

  • 4 activitats per als darrers cursos de primària.
  • Cibertrucs per a jovent.
  • Contes per a les famílies.
  • Reptes de 2023 per a la ciutadania.

Alhora l'Institut Nacional de Ciberseguretat podeu trobar tallers online i materials per ajudar l'alumnat a desenvolupar les competències digitals per aprendre a realitzar un ús segur i responsable d'Internet, com els tallers en línia per centres educatius amb: 

  • Com crear la teva contrasenya secreta.
  • Detecta el frau en videojocs.
  • Aprenent a configurar el teu dispositiu.

Continuem visibilitzant i treballant per una Internet inclusiva, accessible i al servei de les persones, donant suport perquè no sigui un factor d'exclusió per a la ciutadania i fomentar les bones pràctiques i la inclusivitat.

Aquesta edició sota el lema "Junts per una internet millor".