Dia Internacional de les Dones a la Salut Alta

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, el Punt Òmnia la Salut Alta de Badalona, en coordinació amb el Casal Cívic i Casal Gent Gran Nova Lloreda, va organitzar una jornada de sensibilització i conscienciació sobre el sistema patriarcal i l’androcentrisme com a ordres socials establerts, així com la necessitat de la reivindicació feminista, que no tan sols és qüestió de les dones, sinó de tothom.

La sessió es va iniciar al gimnàs del Casal, amb una presentació de les causes de la reivindicació, i es va seguir amb continguts com els precedents de l’aturada de la vaga a Islàndia l’any 1975, la igualtat com a dret, els estereotips, els refranys populars, els anuncis gràfics, dades estadístiques sobre la bretxa salarial i el sostre de vidre...

Entre la vintena d’assistents es va generar un debat basat en les pròpies experiències i es va establir un diàleg entre persones amb edats i característiques culturals diverses, que va fomentar la interrelació i va enriquir el coneixement mutu.

La projecció d’anuncis espanyols dels anys 80 i un fragment de la pel·lícula dirigida per Icíar BollaínTe doy mis ojosvan donar peu a una reflexió crítica envers la temàtica. La jornada va seguir amb un dinar popular al Casal Gent Gran Nova Lloreda i va acabar amb una lectura dramatitzada del conte La cenicienta que no quería comer perdices i la popular història d’Adam i Eva, a càrrec de la companyia Màgic Empenta.

Dia Internacional de les Dones

El Punt Òmnia la Salut Alta va organitzar una jornada de sensibilització sobre feminisme i igualtat de drets.