Dia Mundial del Software Lliure

31/08/2022 | 17:08

El dia mundial del software lliure és un esdeveniment de caràcter global que va començar l'any 2004 i que cada any va guanyant més popularitat. L'objectiu d'aquesta celebració és difondre les virtuts d'aquest software i educar al públic dels beneficis d'utilitzar el programari lliure tant en l'educació, el govern, a casa com a les empreses.

El programari lliure és el conjunt d'aplicacions informàtiques que qualsevol persona pot fer servir, distribuir, copiar, estudiar, modificar, millorar i compartir perquè tothom se'n pugui beneficiar. 

Linux, un sistema de programari lliure, és el sistema operatiu que s'utilitza al programa Òmnia i tots els punts de la xarxa, donat que segueix els valors de la Xarxa Òmnia.

Els fonaments del model de treball del programari lliure són compartir informació, la feina cooperativa i la transparència i, per tant, formar part d'una comunitat. Les eines de programari lliure són més segures on s'aporten millores contínuament i normalment amb un accés més directe i més econòmic.

La Xarxa Òmnia i el programari lliure comparteixen visió perquè són programes accessibles i adreçats al conjunt de la ciutadania amb un compromís social i per la transformació social i digital.

Pel dia mundial del programari lliure us animem a conèixer i participar en aquesta comunitat i des dels punts Òmnia us poden informar i aconsellar quines són les eines i recursos disponibles en el sector. 

 

Programari lliure que és construeix en comunitat.