Educació 360: educant més enllà del model educatiu

05/03/2018 | 11:03

La Diputació de Barcelona, la FMRPC i la Fundació Jaume Bofill han juntat esforços per a impulsar l’aliança Educació 360. Aquesta iniciativa neix amb l'objectiu de superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars lectives i consideren que l’aprenentatge extraescolar ofereix una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades.

Amb aquesta premissa, Educació 360 --que neix amb 34 socis: ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats-- ha convocat tots els actors del país que promouen oportunitats educatives a connectar-se a aquest projecte per a unir esforços.

Davant els escenaris de desigualtat i segregació que es produeixen en l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, la iniciativa es proposa garantir la igualtat d’oportunitats, sense exclusions. D'aquesta manera, Educació 360 es proposa impulsar una estratègia d’equitat i d’igualtat d’oportunitats a tot Catalunya amb la finalitat que tot l’alumnat, amb independència de la seva posició socioeconòmica, bagatge cultural, condicionants familiars, funcionals, d’origen o residència, tingui accés a extraescolars de qualitat fora de l’horari escolar. 

Podeu consultar la web del projecte clicant en aquest enllaç. Podeu veure el vídeo de la presentació del projecte Educació 360:

La iniciativa insta entitats i organitzacions a sumar-se a aquest projecte que traspassa les barreres del model educatiu convencional.