Educació inclusiva i tolerància zero al Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts

El darrer trimestre de 2017 el Punt Òmnia de Sant Vicenç dels Horts ha dut a terme una acció per a la prevenció de les conductes d’assetjament i de ciberassetjament adreçada a nens i nenes de primària.

Des de la col·laboració i participació comunitària de l’Àlex Molina, un jove de 16 anys que ha estat molt implicat en el programa TEI (tutoria entre iguals) dut a terme al seu centre d’ensenyament secundari, des del Punt s’ha pogut fer una activitat amb l’Àlex com a principal protagonista i els nens i nenes que participen en l’espai d’infants que ofereix el Punt Òmnia.

L’acció de prevenció de l’assetjament i ciberassetjament del Punt Òmnia ha permès el diàleg sobre la temàtica i la transmissió i l’intercanvi de valors entre iguals, i ha comportat un reforç en els objectius que marquen el programa TEI, orientat a millorar la integració i treballar per una escola inclusiva i no violenta.

TEI és un programa que implica tota la comunitat educativa, i que vol fomentar unes relacions entre iguals més satisfactòries als centres d’ensenyament secundari. El TEI està dirigit a la millora o modificació del clima i la cultura del centre respecte a la convivència, el conflicte i la violència (física, emocional o psicològica), i es basa en la tutorització emocional entre iguals on el respecte, l’empatia i el compromís són els puntals bàsics del seu desenvolupament.