El 17 de maig se celebra el Dia Mundial de l'Internet

13/05/2022 | 18:05

El dia mundial d'internet se celebra el 17 de maig amb l'objectiu de donar a conèixer les possibilitats que ofereixen les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar la qualitat de vida de la ciutadania, i promoure l'accessibilitat a la xarxa. El primer cop que es va celebrar aquest dia va ser el 25 d'octubre de 2005, i va sorgir com a iniciativa de l'Associació d'Usuaris d'Internet. Alhora es van sumar altres associacions amb les ganes d'apropar les tecnologies i la societat de la informació a la ciutadania arreu del món.

Actualment, s'ha observat un augment de la connectivitat i una consolidació de l'economia digital, encara que la bretxa digital i les diferències significatives d'accés i ús a les tecnologies fan latent les desigualtats i desavantatges de la ciutadania.

La missió de la Xarxa Òmnia és abordar les desigualtats socials des de l'acció comunitària i les TIC, és a dir, treballar per a la inclusió social per mitjà d'aquestes metodologies.

Som davant un canvi de paradigma social en el qual la rellevància de les TIC i l'impacte que tenen en la vida de les persones fan de les TIC un recurs imprescindible a l'hora d'afrontar les desigualtats socials. La Xarxa Òmnia esdevé un referent en les polítiques d'intervenció comunitària amb un objectiu d'inclusió social i digital.

Les persones dinamitzadores, amb la seva tasca davant dels punts Òmnia, celebren el dia d'internet cada dia actuant al costat de les persones. Als punts Òmnia rebràs assessorament i acompanyament per fer tràmits en línia, per aprendre a utilitzar els mòbils o ordinadors o estar més i millor informat del que passa al teu voltant.

El dia mundial d'internet és un bon dia per conèixer la Xarxa Òmnia i apropar-te al punt Òmnia que tinguis més aprop.

 

La xarxa Òmnia aborda les desigualtats socials des de l'acció comunitària i les TIC