El 25 de novembre és el Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones i als punts de la Xarxa Òmnia es dona visibilitat a la situació de dones arreu del món amb activitats i tallers.
Des del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya han llançat la campanya amb el lema «Davant les violències masclistes, obrim els ulls. Pren partit». Les violències masclistes es produeixen en el nostre dia a dia, en el nostre entorn familiar i laboral, en l'espai públic. Una campanya que mostra diferents situacions de violència masclista quotidiana i ens convida a treure'ns la bena dels ulls i a convertir-nos en part de la solució.
Alhora els casals cívics i comunitaris, espais on es troben alguns dels punts Òmnia, fan un pas més en la lluita contra les violències masclistes amb la campanya «Alliberem els casals cívics i comunitaris de les violències masclistes quotidianes». Una iniciativa impulsada des del Departament de Drets Socials a través de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària. Volen visibilitzar-les, potenciant la capacitat crítica de la comunitat, promovent espais segurs i lliures de violències masclistes.
Els punts del programa de la Xarxa Òmnia donen visibilitat a les campanyes i accions del 25N amb les persones participants en les activitats de la seva programació. Aquest any s'han realitzat un total de 16 activitats per tota Catalunya que ha suposat quasi unes 100 hores d'activitats.
Compartim algunes de les activitats que s'han dut a terme pel 25N als punts de tota Catalunya:
Al Punt Òmnia Fundació Akwaba han organitzat quatre activitats a través del mòbil, els testimonis i experiències. Les dones participants han gaudit de tallers per aprendre el funcionament del mòbil, la creació de continguts pel bloc «Records amb mirada de dona», l'impuls de processos d'apoderament a través de vivències i espais d'experiències a “Veus d’Òmnia” a Ràdio Badia.
Al Punt Òmnia Ada Lovelace que està ubicat en un centre penitenciari han elaborat un manifest i cartells pel 25N dirigit a persones privades de llibertat.
Al Punt Òmnia Camins Fundació han fet dues activitats que eren dirigides a joves i gent gran, per un costat el Mantita Fest on han vist la pel·lícula «No estás sola, Sara». Alhora una formació a un grup de joves contra les violències digitals.
Al Punt Òmnia Gornal, els seus reporters i reporteres han fet un homenatge a les dones que pateixen violència perquè això s'acabi i mandales solidaris.
Al Punt Òmnia de Colectic han fet disseny i impressió 3D per a dones i oferir capacitació digital. Un espai de referència per conèixer i interrelacionar-se i promoure la participació comunitària.
En general, les activitats han estat per visibilitzar la situació que pateixen moltes dones a través de la sensibilització i conscienciació en els espais i barris per a reclamar entorns segurs i lliures de violències masclistes.
La Xarxa Òmnia treballa dia a dia per erradicar les violències masclistes i promoure la inclusió social i digital de dones en situació de vulnerabilitat.