El 3 de desembre celebrem la Jornada Òmnia 2021!

16/11/2021 | 20:11
Jornada Òmnia 2021

 

La Xarxa Òmnia, més de 20 anys al capdavant de la inclusió social i digital.

 

Des de l’última Jornada Òmnia, el novembre de 2020, els punts de la Xarxa Òmnia han realitzat un total de 4.065 activitats en les que han participat més de 25.000 persones. D’aquestes, el 54% han sigut dones i el 46% homes. Els Punts Òmnia, des de la seva voluntat comunitària, organitzen activitats que puguin satisfer les necessitats dels diferents grups poblacionals. Per això, la participació és heterogènia, intergeneracional, intercultural i inclusiva. Gran part de les persones que hi participen tenen entre 30 i 64 anys, però també és destacable la participació de joves i majors de 65 anys.

Les activitats dels punts Òmnia s’emmarquen en tres eixos estratègics -ocupabilitat, aprenentatge i acció comunitària- des dels que fer front a la bretxa digital i garantir la inclusió social i digital. Des de cadascuna d’aquestes temàtiques es dona resposta a necessitats concretes. En aquest darrer curs, les activitats que més s’han sol·licitat han estat: suport en l’elaboració d’un currículum i recerca de feina, competències digitals, suport en tràmits administratius i activitats per generar teixit comunitari.

 

La Jornada Òmnia 2021 #JornadaÒmnia2021

 

El proper 3 de desembre ens proposem obrir un espai per abordar la realitat de la bretxa digital a la nostra societat, així com de la la tasca del programa Òmnia com a element cohesió social i acció comunitària a través de l’ús de les TIC. Aprofitarem doncs, la jornada, per visibilitzar tota la feina dels Punts Òmnia, compartir els propers reptes i línies estratègiques del programa i, reflexionar plegades sobre l’Òmnia que volem. Estem molt il·lusionades doncs serà la primera vegada que ens tornem a trobar de forma presencial. L’acte, que es celebrarà al Palau Macaya, s’emetrà també en línia.

Comptarem per una banda, amb la «Presentació del Marc estratègic 2021-2024 del Programa Òmnia» a càrrec de la directora general de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària senyora Cesca Domènech i Ruera, i el subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat senyor Marc Viñas Artola.

Seguirem amb un espai participatiu «L’Estratègia Òmnia: inclusió social i digital des de l’acció comunitària» dinamitzat per la Fundació Ferrer i Guàrdia, on s’abordaran els tres eixos principals: Inclusió social i digital, Innovació social i digital i, Eines i estratègies per l’acció comunitària.

També gaudirem d’un Espai d’intercanvi i relació en grups de treball dinamitzat per l’equip de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i l’Oficina Tècnica del programa Òmnia. D’un total de 7 temàtiques, les persones inscrites n’han escollit tres: El Perfil Professional de la dinamització digital, la Comunicació Òmnia i Espais de trobada Òmn

La sessió comptarà també amb la benvinguda a càrrec del Secretari d’Habitatge i Inclusió Social del Departament de Drets Socials senyor Carles Sala i Roca.

 

T'hi esperem!

Quan: 3 de desembre de 9 h a 14 h

On: Palau Macaya (Pg. Sant Joan, 108) i en línia.

 

Per veure el programa complet podeu consultar aquest enllaç.

Jornada
#JornadaOmnia
#JornadaOmnia2021
Un espai per trobar-nos i caminar plegades cap a l'Òmnia que volem