El Casal Infantil de la Fundació Marianao aprèn programació al Punt Òmnia Fundació Marianao

28/11/2018 | 09:11

El Punt Òmnia Fundació Marianao ha iniciat el curs 2018-2019 amb la intenció de formar els nens i nenes del Casal Infantil en programació i robòtica en horari de lleure. És per això que durant el darrer trimestre de 2018 el Punt Òmnia ha ofert formació als infants en Code i Scratch, dos llenguatges de programació lliure per a infants.

En la seva assistència al Punt Òmnia, els nens i nenes del Casal Infantil han après conceptes bàsics de programació en Scratch, i també han pogut practicar en grup altres coneixements sobre programació i Code, i integrar aquests coneixements nous al seu aprenentatge.

El procés d'aprenentatge dels infants és el següent: els nens i nenes de 6 a 9 anys s'inicien en el llenguatge de programació Code amb algunes sessions que combinen aprenentatge i lleure, i passen, després, a conèixer la programació en Scratch, ja que aquest darrer llenguatge de creació de programari és molt més complex.

La principal motivació dels dinamitzadors del Punt Òmnia Fundació Marianao és oferir formació en programació als infants de Casal Infantil, perquè adquireixin coneixements en noves tecnologies que ja comencen a formar part del currículum educatiu i que són necessaris. La formació del Punt Òmnia integra, d'aquesta manera, les noves tecnologies a l’aprenentatge i l’educació en el lleure dels infants.

 

El Punt integra noves tecnologies a l'aprenentatge i l'educació en el lleure