El "Concurso Universitario de Software Libre" promou l'accessibilitat

28/01/2011 | 13:01

El "Concurso Universitario de Software Libre" és un concurs que premia el desenvolupament de programari, maquinari i documentació tècnica lliure en el qual poden participar estudiants universitaris de primer, segon i tercer cicle; i també estudiants de batxillerat, grau mig i superior de l'àmbit espanyol.

Aquest any han incorporat la col·laboració amb La Fundación ONCE per a la cooperació i la inclusió social de persones amb discapacitat com a patricnadors.

Amb aquesta col·laboració es pretén promoure el desenvolupament de tecnologies lliures orientades i adaptades a persones amb discapacitat. Una de les vies per promoure el desenvolupament de l'accessibilitat ha estat crear un premi, dins el concurs, que atorga 1500 euros al millor projecte per a l'accessibilitat.

En el seu web trobareu els projectes presentats entre els quals podem trobar idees innovadores com la creació fàcil d'un braç robòtic o una aplicació cartogràfica per a persones amb discapacitat, entre molts d'altres, i tots desenvolupats amb programari, maquinari i documentació tècnica lliure.

Ah! i si us plantegeu presentar-vos al concurs aquí trobareu les bases.

accessibilitat
concurs
discapacitat
programari lliure