El joc 'Space Invaders' visita el Raval

Les peces han estat recreades amb material reciclat

Els nens i nenes del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval han creat una versió adaptada del joc Space Invaders. Els usuaris més petits han reciclat material i hi han incorporat nous alienígenes programant un nou joc amb Scratch. 

Segons el dinamitzador de l'espai, Marc Pascual, "les andròmines continuen sent la millor manera de generar aprenentatge significatiu, aprendre a reutilitzar allò que ens envolta i passar-s’ho bé". Els nens i nenes de l'AEIRaval han "après a programar de manera senzilla" i, de retruc, han creat una nova versió del joc "per passar una bona estona". 

Recentment, el dinamitzador del Punt ha fet un taller de Scratch amb un grup de nens i nenes del barri: "el resultat, malgrat ser molt senzill, ha quedat graciós". Ha volgut mesclar la nova cultura digital dels més petits amb la dels qui, "d'una manera o altra, vam poder jugar durant els 80 i emocionar-nos amb un joc tan simple", conclou en Marc Pascual. 

A més, el Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval té un nou bloc: Raval en Xarxa. Aquest nou canal de comunicació, després de 10 anys, pretén ser un espai comú d'acció comunitària. Tal com apunta el dinamitzador, l'objectiu del blog és "aprofitar els veïns i veïnes que participen en tot el que té a veure amb el barri per tal que liderin aquest canvi, es facin seu el blog i el dinamitzin amb aquells continguts que considerin més oportuns".

 

'Space Invaders' és un videojoc de Taito Corporation, creat el 1978 i consolidat en la cultura popular per les seves nombroses recreacions amb tecnologia contemporània.