El procés participatiu 'Repensem Òmnia'

07/11/2018 | 11:11
Procés participatiu Xarxa Òmnia

L’any 2019, la Xarxa Òmnia celebra el seu 20è aniversari. Al llarg d’aquests anys, tant l’estratègia de desenvolupament del programa Òmnia com les metodologies implementades s’han anat transformant i adaptant per donar resposta a noves realitats, i això ha estat possible gràcies a l’esforç i compromís de les dinamitzadores i dinamitzadors dels punts Òmnia distribuïts arreu del país —i de la resta d’actors que intervenen en la seva implementació (ciutadania, entitats d’acció social).

Actualment podem afirmar que el programa Òmnia està fortament consolidat i arrelat al territori, ja que és un referent de socialització i d’aprenentatge a tot Catalunya.

Malgrat la innegable capacitat de l’Òmnia per adaptar-se als canvis i transformacions socials del nostre entorn, el programa hauria de fer un nou pas endavant, un pas que indefugiblement passa per repensar-lo i redefinir-lo amb l’objectiu de donar respostes als nous temps, a les noves realitats i a les noves necessitats emergents de la ciutadania, i posar al servei del programa estratègies innovadores.

Amb aquest objectiu, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, iniciarà un procés participatiu a partir del segon trimestre de 2019 amb tots els actors que intervenen a la xarxa i hi estan vinculats, per tal de construir el nou Òmnia entre tots i totes.

programa Òmnia
participació comunitària
programa Òmnia
S’obre un procés participatiu per reflexionar i repensar com ha de ser el programa Òmnia els propers anys.