El Punt Òmnia Betsaida i els joves de l'IES Enric Borràs de Badalona s'uneixen per crear l'exposició “La Salut, diversitat al barri”

03/06/2019 | 10:06
El Punt Òmnia Betsaida i els joves de l'IES Enric Borràs de Badalona s'uneixen per crear l'exposició “La Salut, diversitat al barri”

El Punt Òmnia Casal dels Infants La Betsaida (Espai Tecnològic Comunitari Betsaida) ha tornat a col·laborar amb l'Institut d'Ensenyament Secundari Enric Borràs de Badalona, aquest cop per fer un procés extens d'ideació, creació i muntatge d'una petita exposició fotogràfica: “La Salut, la diversitat al barri”. La mostra de fotografies s'ha basat en una temàtica comuna: què pensen, els joves, del seu barri? A partir d'aquesta premissa, el Punt Òmnia ha reservat un espai setmanal perquè els participants de l'IES Enric Borràs descobreixin tots els secrets de la càmera fotogràfica: enfocament, angles, punts de vista, llum, etc.

Uns 15 joves de 4t d'ESO d'aquest centre han treballat durant mesos la creativitat al Punt Òmnia per fomentar les seves capacitats en la fotografia. Pluges d'idees, dinàmiques grupals, expressió d'emocions... i tot per extraure quines són les impressions, sensacions i idees que els joves tenen sobre el seu barri. El Punt Òmnia ha dedicat les sessions d'aquesta activitat a diverses qüestions: a pensar i repensar; a cercar la creativitat; a sortir al carrer, en grup o sols, per captar imatges; a fer una tria de les millors imatges; a pensar-ne els títols... 

L'exposició “La Salut, la diversitat al barri” s'ha fet íntegrament al Punt Òmnia Casal dels Infants La Betsaida a partir de les idees de les noies i nois que hi han participat: cercant percepcions, tradicions, quotidianitat i sensacions pròpies en un procés de captació i creació de fotografies dels racons del barri que més els han despertat sensacions. D'aquesta manera, el Punt Òmnia ha acompanyat els participants en aquest procés des del treball de camp —fent ús de la càmera fotogràfica— fins a la fase de producció final. 

El resultat d'aquesta activitat ha estat una exposició que consta de 22 fotografies que s'han exposat durant setmanes al vestíbul del mateix IES Enric Borràs, i que posteriorment ha canviat de localització per itinerar per espais del barri, per tal que els veïns i veïnes la puguin veure i puguin aprendre sobre la visió que els joves tenen de la Salut. Aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració del Casal Cívic Badalona - Salut Alta i el Centre Cívic Torre Mena, que han obert les seves portes al Punt Òmnia amb facilitat i entusiasme.

joves
exposició fotogràfica
El Punt ha facilitat un procés creatiu a través de la fotografia amb els joves per a esbrinar què en pensen del seu barri.