El Punt Òmnia Can Tusell de Terrassa descobreix la Sagrada Família

El Punt Òmnia Grup d’Esplai La Fàbrica de Can Tusell va fer una visita guiada el 20 de febrer al temple de la Sagrada Família, gràcies a la iniciativa de lleure cultural Apropa Cultura.

Una trentena d’usuaris van accedir al conjunt monumental durant més de dues hores, en una ruta que els va permetre conèixer els secrets arquitectònics i culturals d’una de les creacions artístiques més importants del món. La visita va començar a les 10.30 h i va acostar els usuaris i usuàries del Punt Òmnia Can Tusell fins a la simbologia gaudiniana de la façana de la Sagrada Família.

Quines són les figures que hi apareixen? Quines escenes de la Bíblia representen? Per què les portes de l’entrada principal simbolitzen la natura? La guia turística va explicar com s’interpreten les lectures de dalt a baix de les façanes de la Sagrada Família i quina relació tenen amb l’interior del temple.

Un cop dins, els usuaris van poder entendre les diferències arquitectòniques entre l’interior i l’exterior de la Sagrada Família: mentre a fora la simbologia és explícita i iconogràfica per demostrar al món exterior el missatge que volia donar, a l’interior del temple, Gaudí va fer una interpretació d’un bosc. D’aquesta manera, les columnes que aguanten el monument simbolitzen els arbres d’un bosc ple de matisos de colors i formes.

Partint de la natura com a base de tota l’arquitectura, Gaudí va voler plasmar dins de la Sagrada Família conceptes com les quatre estacions, els boscos, l’ànima que creia inherent als éssers vius, i idees tan abstractes com la vida i la mort. 

Apropa Cultura és una iniciativa cultural organitzada per diverses administracions públiques que promou la inclusió de certs col·lectius desafavorits a través del teatre, la música, les arts escèniques, etc. Aquest programa busca eixamplar la presència de les arts en la vida quotidiana de les persones i dels col·lectius amb una oferta de cursos, tallers i altres activitats culturals per a les entitats i associacions de la societat civil que hi participin.


Podeu veure una galeria d'imatges de la jornada:

Visita guiada a la Sagrada Família

La visita guiada ha permès coneixer els secrets arquitectònics als usuaris i usuàries.