El Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès publica un llibre de plantes medicinals

16/03/2016 | 15:03
Collage d'imatges del taller.

El ha publicat un recull de plantes medicinals del taller plantes medicinals que s&;ha dut a terme al centre de setembre a desembre de 2016. , conté fitxes elaborades pels participants del taller de les plantes amb propietats medicinals que han escollit, així com històries i anècdotes personals dels usuaris amb l&;ús d&;aquestes plantes. 

Més enllà de voler crear un manual de plantes medicinals, el taller ha estat pensat per a què els usuaris aprenguin a cercar informació per internet i fer-ne un document amb aquesta, i també parlin i s&;escoltin entre ells sobre experiències amb les plantes. Per això, al llibre Taller de plantes medicinals s&;hi veuen reflectides les experiències personals de cada usuari amb la fitoteràpia (l&;ús de les plantes per al tractament de malalties i símptomes).

El taller plantes medicinals ha comptat amb la participació de vuit persones d&;entre 60 i 75 anys –la majoria, dones– que, en un total de 14 hores, han hagut de cercar per Internet informació sobre les herbes escollides (amb el cercador Google), han hagut de recollir la informació trobada amb l&;objectiu de crear una fitxa per a cada planta (amb el programari LibreOffice), i finalment han hagut d&;afegir text personal al llibre amb explicacions pròpies de les seves experiències.

Cada fitxa que conté el llibre mostra el nom de la planta, així com les característiques de l&;herba i l&;experiència viscuda amb l&;ús de la planta amb objectius terapèutics. Segons la dinamitzadora de l&;activitat, el taller de plantes medicinals ha tingut molt bona acollida entre els usuaris i ha despertat molt interès, fins al punt que ja s&;ha dut a terme una segona edició i fins i tot se&;n prepara una tercera.

El taller de plantes medicinals ha estat, segons la dinamitzadora, una activitat que, per sobre de tot, ha invitat els usuaris i usuàries a parlar entre ells i compartir experiències, i en aquest sentit han ocorregut en el seu transcurs molts intercanvis d&;anècdotes: els usuaris i usuàries recordaven remeis casolans de l&;àvia o rememoraven records d&;infantesa oblidats, entre d&;altres.

Podeu consultar i consultar més informació sobre l&;activitat del Punt Òmnia Centre Cívic de Badia del Vallès .

llibre
cerca
planta