El Punt Òmnia Casal Cívic de Reus torna al Casal Cívic de Sant Josep Obrer amb un espai renovat

17/09/2021 | 09:09
Activitats TIC amb joves al Punt Òmnia Casal Cívic de Reus

Una vegada finalitzades les obres de rehabilitació en el Casal Cívic Sant Josep Obrer de Reus, el Punt Òmnia torna a funcionar en la seva ubicació habitual.

Han estat 9 mesos d'obres durant els quals el Punt ha continuat oferint activitats i dinamitzant la població del barri des del Centre Cívic Mas Abelló de l'Ajuntament de Reus.

El Casal Cívic compta amb una nova distribució dels espais amb la intenció que sigui un edifici públic obert a tothom. S'han incorporat equips de climatització a la majoria de sales afavorint una ventilació adequada, temperatura i bona qualitat d'aire durant tot l'any.

Així mateix compta amb accessos adaptats a persones amb mobilitat reduïda i ascensor.

 

Una programació per a tots els gustos

 

El Punt Òmnia Casal Cívic de Reus és un espai obert a la ciutadania amb una programació regular d’activitats. Algunes de les activitats que s’hi ofereixen:

 

 

  • Inicia't a la tecnologia: Taller d'iniciació per a l'aprenentatge de les funcions bàsiques d'un ordinador, mòbil i tauleta. Des de les funcions bàsiques dels sistemes operatius fins a l'ús del correu electrònic i els núvols.

 

  • Eines avançades de gestió: per aprendre a treure-li profit a moltes eines que tenim disponibles gratuïtament a Internet per al seu ús en el dia a dia.

 

  • Treu-li profit al teu mòbil: per conèixer el teu dispositiu, gestionar l'emmagatzematge, instal·lar i desinstal·lar aplicacions, xarxes socials, fotografies i descobreix noves aplicacions.

 

  • TecnoLab: per aprendre a publicar contingut a Internet ja sigui en un bloc, a les xarxes socials, podcast, crear una revista, etc ...

 

  • Espai gestionat: un espai amb el suport de la persona dinamitzadora obert a totes les persones que necessitin realitzar qualsevol tasca virtual, amb l'ordinador o necessitin fer alguna consulta relacionada amb la tecnologia. Tràmits amb l'administració, consultes a Internet, resolució de problemes en els seus equips, etc ...

 

  • Inserció sociolaboral: per redactar i modificar el teu currículum, crear cartes de presentació, inscriure's a portals d'ocupació i trobar ofertes de treball.

 

  • Integra't amb les TIC: programa dirigit a persones amb diversitat funcional mitjançant el qual es pretén ensenyar l'ús de la tecnologia i millorar la integració en la comunitat de les persones participants.

 

A més a més, el Punt Òmnia està integrat en diferents xarxes comunitàries, participa de projectes transversals al territori i col·labora amb alguns dels projectes que es desenvolupen al Casal Cívic Sant Josep Obrer com "Jugar i descobrir", un programa socioeducatiu per a infants de 4 a 12 anys, i "Activa't pel barri", un programa de dinamització juvenil que té com a objectiu el desenvolupament personal de les i els joves a partir de l’aprofundiment en valors com la convivència, el civisme, la solidaritat i sobretot el sentiment de pertinença a un grup.

 

 

A banda del Punt Òmnia, al Casal Cívic Sant Josep Obrer també s’hi poden trobar altres serveis com l’Oficina d’Afers Socials i Famílies, i diferents propostes d’activitats com l’Espai per a llegir i fer tertúlia, tallers de salut i creixement personal, activitats físiques i artístiques i, el programa Incorpora de la Fundació Intermèdia.

 

Si voleu saber-ne més podeu seguir el Punt Òmnia Casal Cívic de Reus a xarxes.

 

Millores en la climatització, l'accessibilitat i la distribució de l'espai