El Punt Òmnia Casal Cívic Manlleu acosta les tecnologies a un grup de mares d'orígens diversos

La gran majoria no havien encès mai un ordinador de taula, i totes elles són mares. Ens referim al grup de dones del taller #invulnerables que aquest abril passat ha fet dues sessions al Punt Òmnia Casal Cívic Manlleu per iniciar-se en l'ús d'eines TIC.

El grup de sis mares es reuneix setmanalment gràcies a la iniciativa #invulnerables, un projecte de la Fundació pel Suport Social Solidari que acompanya famílies en situacions crítiques per lluitar contra l'exclusió i la pobresa. I aquest abril ha establert una col·laboració amb el Punt Òmnia Casal Cívic Manlleu per començar a introduir-se en el món dels ordinadors i internet.

D'aquesta interacció entre Punt Òmnia i el projecte #invulnerables, n'ha sorgit una vertadera simbiosi en la qual les dones participants (totes elles mares d'orígens diversos) han pogut aprendre a utilitzar un ordinador de taula: des de posar-lo en marxa fins a consultar informació concreta per internet a través dels navegadors web.

Les dones participants han pogut accedir a internet a través dels ordinadors del Punt Òmnia Casal Cívic Manlleu per consultar la web i l'aula virtual dels centres d'ensenyament dels seus fills en una activitat que els ha resultat doblement enriquidora, ja que han pogut aprendre a navegar per la xarxa i han pogut implicar-se en el seguiment acadèmic dels seus fills i filles.

Amb el taller al Punt Òmnia les dones han consultat els correus electrònics dels alumnes, les fotografies del centre, els calendaris que segueixen els nois i noies i, fins i tot, han pogut accedir a la llista de temàtiques que estudien els infants en temps real. L'activitat ha tingut tant d'èxit entre les participants i les persones organitzadores que ha marcat un precedent de col·laboració entre el Punt Òmnia i #invulnerables, ja que s'ha previst fer més activitats d'ús de les TIC al llarg de tot el segon trimestre de 2019.

Podeu veure un àlbum d'imatges de l'activitat:

 

Taller Invulnerables

Les participants han après a utilitzar un ordinador de taula: des de posar-lo en marxa fins a consultar informació per internet.