El Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval posa punt final a Pangeàpolis

04/07/2017 | 08:07

Pangeàpolis ha representat un dels projectes més complets, profitosos i alhora famosos del Punt Òmnia Casal dels Infants del Raval. Aquest taller anual que el Punt ha ofert a una desena de nenes i nens durant el curs 2016-2017, ha conduït els petits participants per tots els països i cultures de la Mediterrània durant nou mesos intensos. Fins i tot Betevé, la televisió pública de la ciutat de Barcelona, s‘hi ha interessat.

Pangeàpolis ha conclòs el passat 21 de juny amb un acte de final de curs on han estat presents els infants participants i els seus pares. El taller, conduït pel dinamitzador del Punt, quatre voluntaris i una educadora social, ha acostat els infants als monuments, les figures i els edificis més emblemàtics de la vora del mar Mediterrani, com les esfinxs d’Egipte, les pintures rupestres dels pobles nòmades de Tunísia i la Torre Blanca de Tessalònica, entre altres.

Així, en la celebració del final de Pangeàpolis, els nens i nenes han tingut l’oportunitat de demostrar el que han après al llarg dels mesos d’assistir al taller. Ells han pogut explicar als seus pares quins monuments han estudiat al llarg del curs i han pogut mostrar les representacions de cartó i pintures de colors que n’han fet.

El Mur de les Lamentacions, el lloc més sagrat per als jueus, el Monument a la Revolució Comunista que es troba a Croàcia, les runes de l’amfiteatre Butrint d’Albània i moltes altres figures i edificis representatius dels països del Mediterrani, han estat representats en miniatures pels infants en el taller Pangeàpolis. Al llarg del curs també han pogut crear vídeos, imatges i textos sobre el seu aprenentatge.

Podeu veure un àlbum d’imatges de l’acte de clausura de Pangeàpolis a:

Fi del taller Pangeàpolis

El projecte ha permès a una desena d'infants de conèixer les cultures de la Mediterrània.