El Punt Òmnia Centre Infantil i Juvenil Mowgli de Cornellà de Llobregat descobreix tots els secrets del barri Gòtic de Barcelona

31/05/2016 | 10:05
Imatge de la ruta cultural.

El Punt Òmnia Centre Infantil i Juvenil Mowgli de Cornellà de Llobregat ha donat resposta el passat 30 d'abril a una demanda conjunta dels usuaris: fer una ruta cultural pel barri Gòtic de Barcelona. Amb l'objectiu de conèixer una mica millor tots els tresors artístics, històrics i culturals que amaga un dels barris més interessants de Barcelona, el Punt Òmnia ha organitzat aquesta sortida cultural, que ha aplegat 38 usuaris de més de 55 anys.

Prenent la plaça Catalunya com a punt de partida, els usuaris han fet ruta durant més de 3 hores pel centre de la ciutat comtal, fent parades a places, carrers i edificis emblemàtics del barri Gòtic de Barcelona: les Rambles, el Mercat de la Boqueria, el Liceu, la plaça reial, la plaça del Pi, la via sepulcral romana, la plaça de Sant Felip Neri, el barri jueu de la capital catalana, la plaça del rei i finalment l'església de Santa Maria del Mar.

Amb la participació d'un guia turístic professional, els usuaris han pogut aprofundir coneixements sobre molts dels edificis i construccions conegudes de la ciutat, com és la font de Canaletes, de la qual s'ha explicat que durant el segle XVIII treia aigua d'un rierol anomenat Cagadell. 

La visita a la plaça de la Vila de Madrid ha transportat els usuaris a l'època romana de Barcelona, on s'hi allotjava un cementiri que acull una autèntica necròpoli romana. Amb la visita guiada al barri Gòtic de Barcelona, els usuaris del Punt Òmnia Centre infantil i Juvenil Mowgli també han descobert les característiques principals de les esglèsies del gòtic català, les intimitats del Mercat de la Boqueria, la història oblidada del Teatre de l'Òpera del Liceu, el disseny gaudinià dels fanals de la plaça reial i les interioritats de l'Església de Santa Maria del Mar.

Sortida pel barri Gòtic

gent gran
cultura
sortida