El Punt Òmnia CPS Francesc Palau es suma a celebrar el Dia d’Ada Lovelace

El passat 8 d’octubre el Punt Òmnia CPS Francesc Palau, situat al municipi del Prat de Llobregat, es va adherir a la commemoració del Dia d’Ada Lovelace a través de les TIC. Per això, el Punt va plantejar una activitat en què les persones participants van poder debatre sobre la posició actual de les dones en el món digital, i alhora proposar diferents idees per poder impulsar el paper de les dones en el món TIC.

Aquest debat va ser molt interessant, perquè van conèixer la figura de l’Ada Lovelace i alhora van reflexionar sobre com poder millorar la situació actual en les disciplines STEM, ja que és primordial que les noies (petites, adultes i grans) s’animin a interactuar dins d’aquest sector.

Finalment, l’alumnat va redactar un escrit a l’ordinador per poder treballar la plataforma digital Libreoffice Writer amb una breu biografia de l’Ada Lovelace i així poder conscienciar del paper tan rellevant que va tenir en el món tecnològic, científic, enginyeria i matemàtic.

Va ser una activitat molt enriquidora, que vam repetir amb altres grups del Punt Òmnia. Cada segon dimarts del mes d'octubre es fan activitats arreu del món per donar visibilitat a les dones de l'àmbit de les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector.