L'assetjament entre iguals és una problemàtica que afecta infants i joves de Catalunya i que sobrepassa els marges educatius: el fenomen, conegut com a bullying, actualment afecta un 7,6% d'estudiants d'entre 12 i 16 anys, i arriba a àrees i sectors socials com ara els àmbits de lleure, entre d'altres.
Per aquest motiu, el Punt Òmnia de la Fundació Akawba, a l'Hospitalet de Llobregat, ha organitzat un cinefòrum el passat 16 de novembre per als usuaris i usuàries interessats en la temàtica, on s’ha projectat la pel·lícula Cobardes, la qual recrea aquesta problemàtica entre dos joves estudiants d'un institut de secundària de l'Hospitalet de Llobregat.
L'acte, al qual han assistit una cinquantena de persones, ha consistit en un intens debat sobre l'origen de la problemàtica entre els joves, els diversos perfils implicats en l'assetjament entre iguals i les possibles vies de resolució que hi ha.
Què tenen en comú l’assetjador i l’assetjat? Com enfroten els seus sentiments de por, culpa i vergonya? Com afecta al Guille, víctima de l'assetjament d'un company, la manca de comunicació amb els seus pares? Els assistents han pogut intercanviar opinions sobre la pel·lícula en una sessió amenitzada per la Yolanda Carmona, organitzadora de l'acte i dinamitzadora del Punt Òmnia de la Fundació Akwaba, i l'Enrique Mangas, dinamitzador del Punt Òmnia de la Gornal.
L'acte ha permès als assistents tenir indicadors per poder detectar situacions semblants en els seus cercles propers, i ha servit per reivindicar l'important paper de la família i de la resta de personal dels centres educatius enla detecció, la implicació i el tractament resolutiu d'aquest tipus de conflictes violents.
Podeu consultar un àlbum d'imatges de la jornada aquí: