El Punt Òmnia de La Seu crea un Kahoot per compartir coneixement amb el jovent

Juguem i aprenem

Durant el primer trimestre d’aquest 2021, els i les participants del taller Claror del Punt Òmnia de La Seu han estat fent dinàmiques per conèixer una mica més La Seu: els seus racons, carrers i places com també símbols que passen desapercebuts quan caminem per la nostra ciutat.

A posteriori han volgut compartir els aprenentatges amb la resta de la comunitat a través de la creació d’un Kahoot, una manera més activa i atractiva d’aprendre mentre jugues. Després d’un temps de feina i amb un total de 20 preguntes, han compartit el Kahoot “La Seu” amb dos grups externs al Centre Claror: els grups de sisè de l'Escola Albert Vives que fan un projecte d'aprenentatge i servei i, els i les joves de tercer i quart d'ESO de l'Institut de la Valira dins d'unes sessions formatives.

La jornada també ha servit per a que tot aquest jovent comparteixi una bona estona d'aprenentatge del territori on viuen i conegui tot el ventall de possibilitats que ofereix el Punt Òmnia de La Seu. A més, les dinamitzadores del Punt Òmnia els han proposat de fer un challenge encara més engrescant: a través del correu electrònic el jovent ha rebut un enllaç amb les preguntes. Però per fer-ho una mica més difícil aquest challenge tenia una data de caducitat i per tant els i les participants havíen de jugar dins de les dates acordades amb els seus professors/res.

La dinamitzadora comparteix que ha estat una experiència molt gratificant i que la resposta per part de tots i totes les participants i els equips docents ha estat molt positiva i activa: "Tot i que sembla un treball fàcil i ràpid i que es pot visualitzar, hi ha una part d’aquest treball que pot passar desapercebut, però no menys important que és justament el que busquem amb l’equip educatiu del Claror i jo com a dinamitzadora de l’activitat. Per nosaltres és molt important tot el procés d’aprenentatge, les habilitats adquirides i tot l’aprenentatge grupal i individual que arriben a fer, un treball molt important, però que com dic de vegades passa de forma molt subtil i en canvi per nosaltres és la part que té més valor."

Què important són les TIC per comunicar-nos, estar a prop, conèixer, aprendre i sobretot formar part, sentir-se membre de la comunitat, veure que ets capaç.

Aquesta dinàmica és una molt bona iniciativa per fer comunitat, aprenentatge i intercooperació amb col·lectius als que no sempre és fàcil d'arribar com són els i les joves.  

 

aprenentatge
joves
coneixement
Quan compartir té un valor afegit