El Punt Òmnia de la Seu d'Urgell presenta els resultats del projecte GrafiTics

El Punt Òmnia de la Seu d'Urgell presenta els resultats del projecte GrafiTics
Ahir dimarts 12 de març a les 18 h, va tenir lloc la cloenda del projecte GrafiTics, en què hem participat des del Punt Òmnia CC l'Escorxador - La Seu d'Urgell, en col·laboració amb La Salle.   Ha estat un projecte impulsat pels joves del Suport Intensiu i Escolarització Intensiva (SIEI) de La Salle que van presentar un treball de recerca sobre l'art urbà de La Seu d'Urgell i Castellciutat. Es tracta d'un treball fet a través de les TIC, en què han après a fer servir moltes eines però també han treballat els valors, el treball en equip, la responsabilitat, l'estimació pel territori i moltes d'altres habilitats socials que no es veuen però hi són.

Amb una durada d'un any, cada setmana hem treballat una part perquè el projecte el vam dividir en tres grans blocs, cadascun dels quals tenia uns objectius i uns reptes. Al primer bloc, vam fer un treball de camp: a més de fer les fotografies i retocar algunes amb el Gimp, ens vam trobar murals guixats. Al segon bloc, es va desenvolupar la creació d'un mapa digital amb l'eina lliure Umap i un llibre digital amb el Canva com a recull de la bibliografia dels muralistes. Per últim, al tercer bloc, vam preparar la presentació i també un mapa físic amb Qr de les imatges dels murals.

Volem felicitar els nostres protagonistes: el Maikol, l'Aracelis, el Martí, el Dani, el Ricardo i el Joan i, com no, a les companyes d'equip, Neus, Judith, Tere i Claudia.

Vull agrair a tota la gent que ens ha ajudat a tirar-ho endavant!   Per veure la feina feta podeu consultar el mapa i també el llibre.