El punt Òmnia de la Seu entra a l'institut!

Alumnes de l'IES Valira arpenen eines bàsiques de les TIC

Des del Punt Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador, a la Seu d'Urgell, estan col·laborant durant aquest curs 2020-21 amb l’IES La Valira, concretament amb el grup d’Aula Oberta, joves de 3r i 4t d’ESO. Es tracta d'una col·laboració per donar a conèixer la importància de les TIC i del seu ús responsable.

Sovint treballen amb grups que per la seva edat són nadius digitals, però que tenen algunes mancanes en l'ús més bàsica d’aquestes eines TIC. Molts d’ells no les saben fer anar, com tampoc fer-ne un ús correcte i amb responsabilitat.

La proposta es basa en fer un treball trimestral, on cada participant aprent al seu ritme les eines bàsiques d’alfabetització digital. Per aquest trimestre i pensant en el seu projecte com a escola, han treballat des de l’aprenentatge dels fulls de càlcul, amb les operacions més bàsiques, però també amb fórmules i operacions en l’àmbit administratiu per gestionar un full de càlcul de forma correcta. Per aquest aprenentatge a més d’una part teòrica i molts “exercicis”, també s'han fet servir eines com el Kahoot o algun Educaplay. Es tracta d'eines d'educació no formal, en forma de joc, que ajuden a fer un reforç escolar i d’aprenentatge mentre es “juga”.

Avui penúltim dia del trimestre, tots han fet una prova de nivell. Aquesta prova l’han fet amb l’Educaplay i es tractava de quinze preguntes tipo test amb una única resposta correcta, amb un temps límit d’una hora. Alguns venien nerviosos, era la primera vegada que feien una prova, però tots han passat la prova amb un percentatge molt alt de coneixement.

Des de l'espai del Punt Òmnia, a més d'aprendre les eines TIC, també es desenvolupen habilitats socials, treballem amb valors i respecte.

Ha estat una molt bona experiència!

joves
formació
Els joves de l'IES La Valira han treballat eines bàsiques d'alfabetització digital amb el Punt Òmnia del Centre Cívic l'Escorxador