El Punt Òmnia de Pomar participa en la festa de commemoració del 50 aniversari del barri

29/06/2017 | 11:06

El passat 18 de maig, el Punt Òmnia de Pomar (gestionat per la FAVIBC), a Badalona, ha participat en la celebració del 50 aniversari del barri. L’acte commemoratiu, que s’ha dut a terme al Centre Cívic de Pomar (seu del Punt Òmnia), ha comptat amb la presència d’autoritats i d’un centenar de persones, i hi han participat l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater; el director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Bernat Valls, el president de la FAVBIC, Albert Arnau, usuàries del Punt Òmnia, la companyia de teatre Katalakaska i membres de l’Associació de Veïns i Veïnes de Pomar.

A l’acte commemoratiu hi han pogut intervenir dues usuàries del Punt Òmnia de més de 60 anys, que han fet un recorregut per la història del barri fins a avui dia. Les participants del Punt han pogut llegir davant del públic els textos en l’acte de commemoració dels 50 anys del barri. Així, les usuàries han explicat el relat històric dels 50 anys del barri de Pomar.

El relat que han llegit les usuàries ha fet esment als inicis barri, l’any 1963, una època en què la zona era una esplanada de vinyes completament desproveïda de cap servei per a les persones. També han explicat els anys següents fins a arribar al present, tot esmentant el fenomen del barraquisme a Pomar, la gran influència de la droga als anys 80 i la posterior creació dels serveis públics actuals de la zona. Podeu veure un àlbum d’imatges en aquest enllaç:

50 aniversari del barri Pomar

Dues participants del Punt han pogut llegir davant del públic en l’acte de commemoració dels 50 anys del barri.