El Punt Òmnia de Sanfeliu-Sant Ildefons de l’Hospitalet de Llobregat crea l’itinerari botànic del Parc de Can Boixeres

El Punt Òmnia de Sanfeliu-Sant Ildefons de l'Hospitalet de Llobregat ha fet pinya amb l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) per crear l'itinerari botànic del Parc de Can Boixeres. El Punt ha començat el 2019 amb "la il·lusió" de tirar endavant aquest projecte comunitari, fotogràfic i ambiental en què els participants podran aprendre sobre natura i fotografia.

La creació de l'itinerari botànic consisteix en la captació de 25 imatges d'arbres que es troben al parc de Can Boixeres, per incloure-les en un llibret-guia que es publicarà en col·laboració amb experts en botànica i amb dissenyadors i maquetadors que donaran forma a aquesta iniciativa. "La creació de les imatges d'aquesta guia ha estat assumida pel grup del taller 'Projecte fotogràfic'”, explica Laura Herrero, dinamitzadora del Punt, “que fotografia l'Hospitalet de Llobregat des de fa mesos amb els seus telèfons mòbils”.

Els autors de les imatges són 10 participants d’entre 55 i 70 anys del Punt Òmnia de Sanfeliu-Sant Ildefons que setmanalment fotografien diferents espais del municipi i que per a aquest projecte rebran formació extra, molt amena i didàctica, sobre la realitat del parc, la seva història i natura, gràcies a una educadora ambiental de l'AMB.

L'objectiu és que les persones assumeixin la responsabilitat de crear les imatges del catàleg amb tota la formació possible, segons indica Herrero, una tasca que acabarà amb la presa de fotos a l'abril, tot aprofitant l’època primaverenca: un moment idoni perquè la flora dels arbres estarà més frondosa.

En aquest projecte comunitari, fotogràfic i ambiental també es faran servir aplicacions mòbils i eines TIC sobre arbres i fauna, com l'aplicació Arbolapp, un recurs sobre les espècies d'arbres predominants a la península ibèrica que recull informacions diverses sobre aquests arbres: forma de les fulles, tipus d'escorça, etc.

L'encàrrec forma part d'un projecte comunitari, fotogràfic i ambiental de col·laboració amb AMB.