El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló col·labora amb la memòria històrica de les dones del tèxtil al Baix Llobregat

http://donesdeltextil.blogspot.com.es/

Es diu Montserrat Vilajuliu, té 70 anys i és una historiadora jubilada de Santa Coloma de Cervelló. Un bon dia va veure's amb la necessitat de bolcar i tenir emmagatzemada tota la informació històrica que ha anat acumulant al llarg de la seva vida a un espai virtual. I va ser llavors quan va prendre la decisió: anar al Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló.

El resultat de tres mesos de visita continuada a l'activitat de creació web del Punt Òmnia ha donat com a fruit el blog Dones del tèxtil, un espai web que Vilajuliu ha pogut crear des de zero al Punt Òmnia. Aquest blog, creat amb suport Blogger, acull tota la informació que Vilajuliu ha acumulat després d'haver elaborat un treball de documentació sobre el paper femení en el desenvolupament industrial de finals del segle XIX i principis del segle XX a la comarca del Baix Llobregat (sobretot de la Colònia Güell) per al Departament d'Ensenyament.

Al Punt Òmnia, doncs, Vilajuliu hi ha pogut obrir una pàgina web i aprendre a gestionar tots els continguts que hi volia publicar: textos, imatges, documents escrits... I, fins i tot, Vilajuliu ha pogut anar més enllà i ha tingut l'oportunitat de crear l'exposició "La indústria tèxtil a mans de les dones", que hi ha al vestíbul del Centre Can Baruta (c. Lluís Pasqual Roca, 2), on és la nova ubicació del Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló.

Podeu consultar la pàgina web en aquest enllaç: http://donesdeltextil.blogspot.com.es.

Montserrat Vilajuliu, historiadora de Santa Coloma de Cervelló, fa el seu blog amb el suport del Punt.