El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló participa en l’“Engega!”, un programa per a joves colomins

El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló participa en l’“Engega!”, un programa per a joves colomins

El Punt Òmnia de Santa Coloma de Cervelló ha acollit durant 8 setmanes el programa “Engega!”, organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. A aquesta iniciativa, que busca millorar l’ocupabilitat dels joves del municipi, hi ha participat una desena de nois i noies que han acudit al Punt Òmnia per introduir-se al món laboral a través d’eines TIC.

En aquesta primera immersió en el món laboral, els joves participants han pogut crear el seu primer currículum amb el suport i l’ajuda del dinamitzador del Punt, i també han après a emmagatzemar-lo en línia i fora de línia. La seva participació al programa “Engega!” ha permès als joves aprendre conceptes com reputacióen línia, o saber com fer que la presència  a internet sumi i no resti a l’hora de buscar feina.

Els joves també han pogut conèixer l’ACTIC, el certificat de competències TIC de la Generalitat que acredita competències digitals, i portals oficials i eines avançades del món de l’ocupació, com Martprofile, Yourock, About.me, CV webs, Videocv, etc. El projecte ha tingut un incentiu de 200 € per participant, que han de dedicar a temes relacionats amb la recerca de feina. També se’n farà un seguiment posterior des del Servei d’Ocupació Local per ajudar-los a trobar feina.

El Punt Òmnia ha col·laborat impartint sessions d'ajuda en la recerca de feina a través d'eines TIC.