El Punt Òmnia de Tortosa visita el barri jueu del municipi

El Punt Òmnia de Tortosa s’ha proposat fer activitats comunitàries formatives amb molta empenta. És per això que més d’una quinzena de persones del col·lectiu de gent gran han decidit apuntar-se a una de les caminades amb més història de les que s’han organitzat des del Punt.

El 23 de març, gairebé a les 11 h del matí, el participants del Punt Òmnia van sortir de la plaça de la Immaculada de Tortosa amb una guia turística que va acompanyar-los per tot el call jueu de la població. La Torre de Remolins, la plaça Menahem Ben Saruk amb la muralla medieval, tot el recorregut de la travessia del mur i reconeguts racons del barri com el carrer Gentildones o el Portal dels Jueus van ser tan sols alguns dels punts d’interès de la ruta.

Els assistents van poder passejar per alguns dels carrers més antics de Tortosa, procedents de l’època medieval, i que encara conserven les característiques amb què van ser creats. Carrerons de menys d’un metre, cases de color blau i d’una sola planta, balcons estrets i noms de procedència àrab constitueixen les principals característiques del barri jueu de Tortosa, que actualment es troba pendent de reforma.

Aquí podeu donar un cop d’ull a l’àlbum d’imatges de la sortida turística:

Ruta turística al call de Tortosa

El Punt ha acostat els usuaris i usuàries a un dels racons amb més història de Tortosa.