El Punt Òmnia de Trinitat Nova trenca clixés amb un curtmetratge

19/05/2016 | 15:05
Imatge del taller.

El Punt Òmnia de Trinitat Nova ha endegat una iniciativa TIC veïnal: un curtmetratge sobre el barri. Amb la intenció de mostrar les veritats del dia a dia del barri de la Trinitat Nova des del punt de vista dels mateixos veïns, el Punt,en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Trinitat Nova, s'ha posat a treballar amb la intenció de gravar un curtmetratge que trenqui els principals clixés que estigmatitzen el barri.

Etiquetes com "l'últim barri de Barcelona", "el barri més pobre" o "la perifèria de la ciutat", acompanyades d'imatges de construccions semiacabades i barracons en blanc i negre són realitats lamentablement palpables avui dia als mitjans de comunicació. Premsa, televisió i altres tipus de mitjans informatius tan sols mostren una cara de la Trinitat Nova: la més estigmatitzada.

Per tal de fer balança i donar un nou punt de vista, els veïns del barri s'han decidit a crear un curtmetratge que canviï la imatge degradada del barri que resta a l'imaginari col·lectiu per una de més realista. Partint de l'experiència d'èxit Crónicas de la Trinitat Nova: historias de barrio, el Punt ha iniciat un taller de dues hores setmanals amb el qual set usuaris munten el guió tècnic i literari de la cinta, i posteriorment graven el curtmetratge.

La cinta es publicarà el proper mes de juny. Podeu veure una galeria d'imatges del taller audiovisual del Punt Òmnia Trinitat Nova aquí:

Curtmetratge Trinitat Nova

curtmetratge
Associació de Veïns