El Punt Òmnia El Xup visita les bodegues Oller del Mas

06/04/2018 | 09:04

El passat 15 de març, set usuàries de més de 60 anys del Punt Òmnia El Xup (gestionat per l'entitat FAVBIC) de Manresa van visitar les instal·lacions d'un dels edificis històrics de la zona: el castell Oller del Mas. Les visitants del Punt Òmnia van poder gaudir de quasi dues hores de visita guiada pel celler de l'empresa, les vinyes i els terrenys annexos a Oller del Mas, així com per la bodega d'aquesta marca, que elabora vins, oli, vermut i fruita seca.

L'edifici, que avui dia acull l'empresa privada Oller del Mas, és d'origen medieval i conté actualment les bodegues, el celler i un restaurant, que està situat molt a prop del Punt Òmnia. Amb aquesta sortida les usuàries del Punt Òmnia van poder aprendre quin és el procés d'elaboració del vi i van fer un tast de les begudes que s’elaboren artesanalment al castell. Així mateix, la visita va acostar les visitants a la història del castell Oller del Mas, originari del segle X i restaurat totalment entre els anys 1981 i 2008.

Quant a l'aprenentatge de l'entorn, el barri i la història del castell, es va fer prèviament als ordinadors del Punt Òmnia. En una sessió d'una hora de durada, les dones assistents van usar el navegador web per conèixer la  web d'Oller del Mas i aprendre quin procés se segueix per elaborar vins i begudes alcohòliques derivades del raïm.

Un grup de set persones han fet una ruta guiada per a conèixer la història i les instal·lacions del castell.