El Punt Òmnia Esplai Eixida celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

El passat 25 de novembre va ser el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Per això el grup dels joves del Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi de Llobregat va treballar aquest tema a fi de sensibilitzar-se, ja que, desafortunadament, és un tema molt recurrent avui dia.

L’activitat va constar de dues parts. En la primera, s’hi va projectar el curtmetratge El orden de las cosas, un film en què una dona pateix al llarg de la seva vida les agressions del seu marit. La pel·lícula va ajudar a tots els assistents a posar-se en situació i a introduir-se en el tema a fi de debatre’l posteriorment.

Tot i que inicialment va costar captar l’atenció dels joves del Punt Òmnia, de mica en mica es van anar conscienciant sobre la violència envers les dones. Van veure que aquest tema era prou important com per parlar-ne i debatre’l entre tots. Mentre el curt anava avançant, les cares dels joves anaven canviant: l’analitzaven i s’adonaven de la dimensió del tema i de l’angoixa que es pateix quan s’és víctima d’aquestes agressions, tal com li passa a la protagonista. La jornada va ser eminentment participativa: els joves van anar donant la seva opinió i, com a grup, es va crear una consciència sobre la violència envers les dones i tots van arribar a les mateixes conclusions.

La segona part de l’activitat, més dinàmica, va consistir a elaborar llaços de color fúcsia en honor a totes les víctimes de violència masclista, a fi de posar-se-les i mostrar el seu suport a aquest col·lectiu. En van fer molts i els van repartir per tot el barri.

El Punt ha sensibilitzat el grup de joves que hi acut setmanalment.