El Punt Òmnia Esplai Eixida col·labora amb el projecte «Tot en família»

L’Esplai Eixida, a Sant Boi de Llobregat, ha iniciat el projecte «Tot en família», una iniciativa dedicada a la conciliació de la feina de la vida quotidiana amb els projectes individuals de les mares, i que lluita per donar valor als entorns de temps lliure de les dones perquè s’engresquin a participar en els entorns socials del barri i, en concret, de l’Esplai Eixida. I com no podia ser d’altra manera, també aposta per desenvolupar-se, tots els divendres, al Punt Òmnia de l’Esplai Eixida.

En aquest espai, les dones de «Tot en família» poden desenvolupar les seves habilitats amb les eines TIC i poden aprendre eines i recursos nous, i també tenen a disposició maquinari i reben l’assessorament constant del dinamitzador de la sala.

El projecte «Tot en família» consolida un espai de les dones i per a les dones, un lloc on, a partir de la relació interpersonal amb la resta de participants, les mares poden observar que les seves realitats individuals tenen patrons que comparteixen amb altres dones, i que es repeteixen en les seves companyes. «Tot en família» els permet, doncs, veure com juntes poden cercar i aportar solucions, ja sigui de manera col·lectiva o individual, a les seves necessitats i, sobretot, crear un clima d’empatia i confiança que millori la seva autoestima, eina vital per al procés de millora.

En conclusió, l’objectiu d’aquesta iniciativa conjunta del Punt Òmnia i l’Esplai Eixida no és només agilitzar el seu dia a dia a partir de les TIC perquè aconsegueixin un valuós «temps lliure», sinó que es treballa per assolir un cert nivell d’apoderament, a partir d’un ús lúdic de les TIC.

Aquest primer trimestre, la tasca se centra a aconseguir aquest objectiu, i a donar-los les eines i l’espai de confort perquè puguin generar les pròpies demandes per treballar els reptes de la vida quotidiana. Així, les mares tafanegen diferents eines d’oci virtual, des de xarxes socials fins a entorns de joc, com a eina de coneixement dels espais virtuals que utilitzen els seus fills.

 

El projecte busca facilitar la conciliació laboral de les dones de l'Esplai Eixida.