El Punt Òmnia Esplai Eixida, de Sant Boi de Llobregat, enceta un nou espai en col·laboració amb el SOC

Elaboració d'un CV al Punt Òmnia.

El passat mes de novembre, el Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi de Llobregat va encetar el primer dels tres espais de col·laboració que s&;han programat en el conveni de col·laboració entre la Direcció General d&;Acció Cívica i Comunitària (DGACC) i el Servei Català d&;Ocupació (SOC).

Aquest conveni entre ambdós organismes preveu crear espais de convergència entre el Programa Òmnia i el SOC per tal de fomentar l&;alfabetització digital dirigida a la recerca de feina i facilitar, alhora, a la ciutadania competències digitals per fer una recerca activa de feina ajustada a les noves exigències laborals.

Dins d&;aquest àmbit, un grup nou d&;usuaris va participar durant dos dies de novembre (un total de 4 hores) en aquest nou espai per a la recerca de feina del Punt Òmnia Esplai Eixida. En aquesta activitat, els assistents van poder conèixer les principals eines, tècniques, pàgines webs i xarxes socials que failiten la cerca de feina.

De manera molt pràctica, des delPunt Òmnia esmentat es va treballar allò que interessa als usuaris en la seva cerca de feina: des d&;aprendre a crear un correu electrònic i cercar feina a nternet fins a redactar el seu propi urrculum itae i enviar-lo per . L&;activitat va comptar amb l&;assistència de usuaris, majoritàriament homes, d&;edats compreses entre els 40 i els 65 anys, que es troben en una situació d&;atur o de percepció d&;altres tipus de prestacions.

Des del Punt Òmnia Esplai Eixida s&;ha valorat aquesta nova activitat de manera molt positiva, ja que afavoreix el trencament de la bretxa digital de diversos col·lectius així com de persones que, per diferents raons, no han tingut accés a les noves tecnologies i que ara veuen noves oportunitats amb tot allò que han après.

"Els usuaris amb els que hem compartit aquestes últimes setmanes ja ens tenen com a referència en la seva cerca de feina, molts ja s&;han interessat poder continuar la seva formació en les noves tecnologies. No cal dir la importància que té per a moltes persones el seu apropament a les noves tecnologies, ja que avui dia gairebé a qualsevol feina demanen un mínim de coneixements d&;informàtica" han informat des del Punt Òmnia Esplai Eixida.

"Per tot això, a l&;Eixida estem molt contents d&;haver participat en aquesta iniciativa, i esperem amb moltes ganes l següent grup per continuar treballant de valent per aconseguir entre tots aquest gran repte que suposa la recerca de feina per a moltes persones" han conclòs.

SOC