El Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi ha començat un cicle de tallers sobre temàtiques TIC

El passat 15 de març va arrencar un cicle de tallers puntuals amb diferents temàtiques TIC al Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi de Llobregat. A partir del segon trimestre de 2018, el Punt va decidir reservar un temps fix a la setmana per fer aquest tipus d’activitats obertes a tot el veïnat i també a totes les persones que s'hi volguessin acostar. La iniciativa de portar a terme aquests tallers va tenir en compte dues vessants.

La primera: les inquietuds de força participants dels diferents grups regulars del Punt Òmnia, que volien aprofundir en el coneixement d'altres dispositius digitals a part del PC, com són els smartphones, les tauletes i, fins i tot, els Smart TV. I, la segona: la impossibilitat de molts veïns d’accedir a les formacions de caràcter continu per motius diversos (horaris de feina rotatius, conciliació familiar i laboral, etc.).

Amb aquest nou taller TIC, el Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi vol respondre ambdues necessitats fent sessions dedicades a diferents tecnologies, que no exigeixen un compromís a llarg termini i, alhora, donen més visibilitat a la resta d’activitats del Punt.

La primera sessió va esdevenir una autèntica exposició sobre com netejar la memòria emmagatzemada al telèfon, desinstal·lant o bloquejant les aplicacions que no s’utilitzen. La següent es tractava sobre les aplicacions noves i el seu procés d'instal·lació: quins riscos hi ha i com s’han de validar aquestes aplicacions abans de descarregar-les, i de fer una exposició bàsica de les apps que s’utilitzen més (sobretot les de la branca Google).

Les temàtiques de cada activitat van fluctuar segons l’interès dels usuaris i usuàries del Punt Òmnia. Les més demandades, de moment, han estat el coneixement dels dispositius digitals, el concepte de smart i la interconnexió i la seguretat a la xarxa i als dispositius TIC.

Les activitats abarquen tots els dispositius TIC: mòbils, smartphones, tauletes, ordinadors de taula...