El Punt Òmnia Fundació Adsis col·labora en el projecte Engranxart

15/12/2021 | 15:12

El Punt Òmnia Fundació Adsis ha col·laborat en el projecte Engranxart, un projecte social, comunitari i artístic al barri del Carmel.

L’Engranxart va neixer, enmig de la pandèmia, de la necessitat de mantenir viu el contacte amb les veïnes i veïns del barri del Carmel. Com a objectius del projecte: combatre la solitud, especialment de les persones grans i de les persones joves, combatre l’aïllament, produït per les restriccions de mobilitat i confinament, i combatre la pèrdua de vincle que es produeix al distanciar-se dels equipaments (escoles, centres cívics, etc.) com a espais habituals de relació.

Per aconseguir aquests objectius es van crear uns tàndems de relació entre persones grans i persones joves estudiants de les escoles Virolai, Ferran Tallada i altres nois i noies de diferents entitats, projectes i equipaments del barri (APC, Voluntaris Tàndem, etc.). Aquestes joves es van emparellar amb les prop de 40 dones voluntàries i, durant la pandèmia, aquests tàndems van mantenir contacte mitjançant trucades telefòniques, videotrucades i inclús a través de correu postal. La missió dels i les joves ha estat la de conèixer millor les vides i inquietuds de les dones del Carmel en aquests temps de pandèmia, recollir les seves vivències i les emocions que estaven sentint, i generar moments d’acompanyament i de complicitat.

Aquestes inquietuds es van fer arribar a l’artista tèxtil Ase Suárez que va dissenyar un esbós per l’elaboració d’un tapís conjunt que les recollís i les plasmés en una obra plàstica. El tapís inclou un conjunt de peces d’art de diferents disciplines tèxtils (ganxet, brodat, patchwork, punt de creu…) que han estat realitzades per les dones voluntàries durant el confinament.

Es tracta d'un projecte en xarxa en el que han col·laborat diverses entitats del barri: Residència Mullera't, educadores de carrer, serveis socials, Fundació Els tres turons, Projecte Vincles, Espai Mémora, Pla comunitari Carmel Amunt, Escola Virolai, IES Ferran Tallada, Associació de comerciants del Coll i, el Punt Òmnia Fundació Adsis.

En aquest enllaç podeu veure'n un recull audiovisual.

art
gent gran
xarxa
Un projecte social, comunitari i artístic al barri del Carmel