El Punt Òmnia Fundació Akwaba celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

13/02/2020 | 13:02

Qui ha dit que la programació és difícil? Qui creu que programar és d’homes? El Punt Òmnia Fundació Akwaba ha aconseguit aquesta setmana que vuit dones de més de seixanta anys programin per primer cop a la vida accions senzilles en un codi obert molt semblant a l’Scratch.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que se celebra l’11 de febrer de cada any, el Punt ha fet una activitat guiada especial en la qual ha pogut donar a conèixer algunes de les dones que han tingut un pes important en el món de la ciència al llarg de la història. Amb la projecció del vídeo Científicas en corto, les participants del Punt Òmnia han conegut el paper tan transcendent que han tingut dones com Ada Lovelace, Marie Curie o Rosalind Elsie Franklin en l’evolució de la història de la humanitat.

Posteriorment, les participants han visualitzat el vídeo 5 científicas tienen 5 preguntas, amb el qual han pogut aprendre que alguns dels descobriments més importants en l’àmbit de les enginyeries i les tecnologies al llarg de la història els han fet dones científiques.

Finalment, el Punt Òmnia Fundació Akwaba ha llançat un repte a les participants: programar un seguit d’accions senzilles amb Microbit, un llenguatge de programació obert molt semblant a l’Scratch.
Les participants —totes amb més de seixanta anys—  han pogut comprovar amb aquesta activitat que, més enllà del que elles inicialment podien pensar, la programació és accessible i fàcil, i han pogut desenvolupar-se en el pensament computacional i lògic per programar durant una estona.

Podeu veure algunes imatges de la sessió:

 

Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

 

Un grup de 8 dones de meś de 60 anys ha pogut programar accions senzilles als ordinadors del Punt